lauantai 4. elokuuta 2012

Karenssia pukkaa - kerro kokemuksia työvoimatoimistoista - pakkotöistä

 BLOGI TYÖ - TYÖVOIMATOIMISTO - PAKKOTYÖ 
Mikä on työvoimatoimiston tarkoitus - Tästä kaikesta minulle tulee mieleen kolme kirjainta, D ja D ja R.
KIRJOITTAKAA KOKEMUKSIA

PÄIVITÄN LINKKI LISTAANI AIKA AJOIN
Mitäs, jos kaikki ilmainen työ lopetettaisiin kokonaan? Jonkunhan ne työt on kuitenkin tehtävä. 


20.5.2016 Uusin uutinen  tänne myös

Tiedoksi : Long Play kerää aineistoa juttuun kuntouttavasta työtoiminnasta


Laitan tämmöisen tännekkin tiedoksi jos joku ei ole facebookissa.
Long Play -julkaisu tekee pitkää juttua kuntouttavasta työtoiminnasta. 
Tällä hetkellä keräämme ihmisten kokemuksia ja kertomuksia aiheesta. Jos sinulla tai läheiselläsi on tarina kerrottavana tai asiasta muuten sanottavaa, ota yhteyttä osoitteeseen reetta.nousiainen@gmail.com. Kaikki yhteydenotot käsitellään täysin luottamuksella, eikä mitään julkaista kysymättä.

Long Play on tutkivaan journalismiin keskittyvä verkkojulkaisu, joka tekee pitkiä ja hyvin taustoitettuja juttuja yhteiskunnallisesti tärkeistä aiheista.
Kiitos jo etukäteen!
Ystävällisin terveisin, toimittaja Reetta Nousiainen

Heti - rangaistuksen uhalla - pakkotyöstä kieltäytyminen


Näkökulma: Työttömyystoimisto?

Rahasta ei ole pulaa. Kysymys on jakamisesta.

Onko oikein, että voitto tehdään työttömien selkänahalla teettämällä heillä ilmaistyötä??? Minä lähden siitä, että jos työtä teetetään, niin sitten siitä on maksettava myös palkka. Nyt on vain niin, että yhä suureneva joukko työttömiä työskentelee ilman palkkaa. Oma lukunsa on sitten työttömien rangaistusjärjestelmä ja miten sitä sovelletaan.
Työvoimatoimistothan ajavat näihin virkkuu kerhoihin myös pätkätöissä olevia. Ai miksi,no siksi, että silloin ovat tuon 'virkkuuajan' pois työttömän statukselta eli tilastot näyttää paremmilta. Piut paut siellä välitetään vaikka ihminen putoaa tässä tilaston kaunistuksessa taloudelliseen ahdinkoon, heillenämä tilastot ovat PÄÄASIA ei kansalaisen talous tai OIKEA työllistyminen. Kun menet tälläisen virkkuukerho pestin jälkeen hakemaan OIKEITA töitä ja esität työtodistuksen/CV:n kera,olisiparempi kuin olisit ollut kokonaan vailla työtä tämän ajan!

Osa kokee palkkatukityöhön joutumisen orjatyöksi. Sitä se onkin, niin kauan kuin työtä on pakko ottaa vastaan työttömyysturvan katkeamisen uhalla.

Tässä otteita YLE-MOT keskustelusta : http://blogit.yle.fi/mot/aktivointia-vai-orjatyota 

MOT: Haamukoulutusta ja orjakauppaa, osa 2

Lähde : http://ohjelmat.yle.fi/mot/arkisto/27_4_2009_mot_haamukoulutusta_orjakauppaa_ii/kasikirjoitus
 


Tänne voitte kirjoittaa kokemuksia työvoimatoimistoista, karensseista, osuuskunnista, työpajoista, työpaikoista, harjoittelupaikoista, työehdoista, toiminnasta, harjoitteluista, tempputöistä, kuntouttavasta työstä, palkkattomista töistä, pakkokursseista, viihtyvydestä, työsuhde eduista, hyödyistä, haitoista, huu haa kursseista, 9€ päivä töistä, virkailjoista, työelämä valmentajista, päälliköistä sekä johtajista jotka ohjaa näitä, palkkatuki töistä eli kaikesta jotka liittyvät aiheeseen TYÖ-TYÖVOIMATOIMISTO-PAKOTTAMINEN-TYÖHARJOITTELU-TEMPPUPAJAT.  Näin voidaan mainostaa Suomi kuvaa eteenpäin ja jalostaa tätä vaativia EU markkinoita varten jatkossa, huippuosaajat voivat sitten tehdä tutkimuksia tämän sekä muitten aineistojen pohjalta.

Voitte kirjoittaa avoimesti anonyyminä ja kukaan ei tiedä nimeäsi eikä muitakaan tietojasi kun menet seuraavan kerran hakemaan sitä ehkä tulevaa "karenssia" taas työvoimatoimistosta milloin milläkin ihme syyllä, tai pelkäät joutuvasi joutuvasti orjaksi tekemään töitä ilmaiseksi pakottamalla jotta et saa karenssia tai hyväksi käytetyksi vaikka olisit miten kova ammattilainen jotta joku toinen voi nostaa palkkaa työstäsi jota teet pakosta purren hammasta kiroten jatkuvasti että perkele eikö tätä kyykytystä saada lopetettua hyvinvointivaltiossa nimeltä Suomi - Finland.

Laitan aluksi muutaman kommentin Suomi24.fi - Imatra

Uusi laki on selvästi inhimillisempi työttömyysetuuden menettämisen eli karenssin suhteen.  Jos henkilö eroaa työstä ilman hyväksyttävää syytä, on karenssi 90 päivää. Työstä kieltäytymisestä seuraa 60 päivän karenssi, työllistämissuunnitelman laatimistilaisuuteen saapumatta jättämisestä 15 päivän, suunnitelman laatimisesta kieltäymisestä 30 päivän ja suunnitelman toteuttamisen laiminlyönnistä 60 päivän karenssi. Työllistymistä edistävästä palvelusta eli käytännössä koulutuksesta tai kuntouttavasta työtoiminnasta kieltäytymisestä seuraa 60 päivän karenssi.

Rikoslain 47 luvun 3a § sanoo näin:
Jos työsyrjinnässä asetetaan työnhakija tai työntekijä huomattavan epäedulliseen asemaan käyttämällä hyväksi työnhakijan tai työntekijän taloudellista tai muuta ahdinkoa, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä, ajattelemattomuutta tai tietämättömyyttä, tekijä on, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, tuomittava kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Eu:n perustuskirja sanoo: ketään ei saa vaatia tekemään pakkotyötä eikä muuta pakollista työtä. Jokaisell on oikeus sananvapauteen. Tämä oikeus sisältää mielipidevapauden sekä vapauden vastaanottaa ja levittää teitoja tai ajatuksia viranomaisten siihen puuttumatta ja alueellisista rajoista riippumatta. Jokaisella on oikeus tehdä työtä ja harjoittaa vapaasti valitsemaansa tai hyväksymäänsä amattia.

Katso myös tästä linkistä http://vehkanen.blogspot.fi sekä täällä olevista linkeistä lisää infoa kaikesta työhön liittyvästä jos/kun joudut olemaan tekemisissä itseäsi viisaampien virkamiesten, virkailijoiden, työvalmennus päälliköiden, kouluttajien, pajajohtajien yms. kanssa kun et ymmärrä heidän puhetta edes.
”Tästä teemasta minä nautin..."

Nyt jokainen aktivoimaan itsensä jotta kansalla on kivaa eikä tarvia murjottaa kotisohvalla20 kommenttia:

 1. Kirjoittaja: töitä+palkkaa
  11.3.2012 10:19.

  Toiminnan ylläpitäjät uskovat vakaasti, että heidän lastusippujen liimailu ja pussitus: kuntouttaa, palauttaa ihmisen takaisin työelämään, antaa elämää suurempaa kokemusta jne. Tai sitten on tarkoitus näyttää kaikille, että näin käy, jos et ihan oikeasti ota itseäsi nikasta kiinni, aloita opiskelemaan tai hanki se työpaikka vaikka mistä..
  Toisaalta taitaa sama porukka pyöriä vuosi tolkulla tällä aksentilla: sossu, työkkäri, työvoimapoliittiset toimenpiteet, onneksi olkoon vaan niile, jotka tuosta oravanpyörästä pääsevät pois eli työllistyvät ihan oikeaan palkkatyöhön, josta maksetaan ihan palkka tehdystä työstä.
  TE-toimisto langettaa kyllä sanktiot, mikäli et toimi heidän asettamien määräysten mukaisesti.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja: latukoneet sucks 12.4.2012 08:43

  Työnvuoksella ei todellakaan ole mitään tekemistä TYÖLLISTYMISEN kanssa, ne vaan laittaa työttömiä pajoihin ja muihin paskahommiin 9€ päivä mitä kukaan muu ei suostu tekemään.

  Ja jos sattuu että pääsisikin muualle kuin pajahommiin, esim kaupungin ulkoaluehoitoyksikköön tms, niin siellä tuntee kyllä olevansa Työnvuoksen kautta tullut työllistetty ihminen, jos ei muuten niin asiasta kyllä muistutetaan siinä työllistymispaikassa päivittäin.

  Koettu nimittäin on.

  Olin kerran työllistettynä eräässä kaupungin liikuntapaikassa, ja silloinen "pomo" sanoi heti ekana päivänä muille työntekijöille aamupalaverissa että tässä on taas niitä perkeleen kumppanuustalon heille kiusaksi laittamia työntekijöitä.

  Minua ei muuten laitettu, vaan hain itse sinne ja tämä "pomo" otti minut sinne hommiin.

  Samalla kertoi edellisestä työllistetystä joka oli kuulemma ollu tosi vittumaisen näköinen ja jolle olivat nakittaneet kaikista paskimmat hommat, ja röhönaurut päälle.

  Siinä vaiheessa tuli kieltämättä mieleen että miksi sen pomon piti nähdä moinen vaiva ja ottaa minut sinne hommiin jos huomasi jo päälleppäin paikkaa antaessaan että olen aivan ***** 3 luokan kansalainen ilman ihmisarvoa koska olen työtön, ja minut pitää nolata muiden työntekijöiden edessä julkisesti?

  Kaveri oli vissiin väärällä alalla, hänen ammatissaan ihmisen profilointikyky parissa minuutissa meni ihan hukkaan...

  Luojan kiitos pääsin oikeisiin kk palkkahommiin 2 viikon sisällä ja tämä "mestari" sai jäädä nakittamaan ja haukkumaan seuraavaa työllistettyä.

  Oli muten ******* viimenen kerta kun oikeaa työtä odotellessa lankean moisiin työllistämisjuttuhin, vielä vähemmän kaupungin hommiin.

  VastaaPoista
 3. 5h/pvä 10.5.2012 20:50
  Mulla oli toi 1050£/kk. Olin 10kk eräässä yhdistyksessä töissä. Ko yhdistys ottaa vain ja ainoastaan näitä edullisia palkkatukiseteli-työntekijöitä palkkalistoilleen..Pomo siellä sanoi että kun olet ollut tarpeeksi työttömänä, niin tervetuloa taas meille töihin 10 kuukaudeksi.

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja:Työttömän kusetus Ry 16.4.2012 08:13

  Paras on kun menet Työnuokseen ekaa kertaa ja sinulle sanotaan että miten pääset kaikista helpoimmalla, eli menet 4h/ päivä istumaan tekemättä mitään.

  Työnhakuun ei olla kyllä ohjaamassa, mol.fi tms palvelu.

  Jos menet opiskelupapereitten tai cv:n kanssa Työnvuokseen on heille sama vaikka pyyhit peppuasi niillä, heitä ei kiinnosta muu kuin saada sinut äkkiä johonkin pajalle hommiin vaikka lisit diplomi inssi.

  MITÄ JÄRKEÄ???

  Ja kun olet istunut sen maksimin eli 2 vuotta itsellesi peräpukamia jossain nurkassa 9€ päivä, sopimuksesi pajalle tms paskahommiin voidaan uusia jollain vippaskonstilla, ja SIMSALABING oletkin taas seuraavat 2 vuotta kuntouttavassa työtoiminnassa.

  Kuinkahan tämä ns "sopimuksen nollaaminen" on mahdollista...?

  4 luku
  Kuntouttava työtoiminta
  13 §
  Toteuttaminen
  Kuntouttava työtoiminta on sovitettava henkilön työ- ja toimintakyvyn sekä osaamisen mukaan niin, että se on työmarkkinoille pääsyn kannalta mielekästä ja riittävän vaativaa. Kuntouttava työtoiminta ei saa vakavasti loukata henkilön uskonnollista tai muuta eettistä vakaumusta.

  Kuntouttavaa työtoimintaa järjestetään 3–24 kuukauden mittaiseksi jaksoksi kerrallaan. Jakson aikana henkilön tulee osallistua kuntouttavaan työtoimintaan vähintään yhden ja enintään viiden päivän aikana kalenteriviikossa. Yhden päivän aikana kuntouttavan työtoiminnan tulee kestää vähintään 4 tuntia.

  Edellä 2 momentissa tarkoitetun jakson päättyessä aktivointisuunnitelma on uudistettava noudattaen mitä 3 luvussa aktivointisuunnitelmasta säädetään.

  Lähde : Finlex

  VastaaPoista
 5. Facebookista xxx.xxx :
  Yksi tuttava raatoi hikihatussa 3kk työharjoittelijina Jyskissä. Laskin huvikseni paljonko Jyski säästi niin arvioisin 10 000 euroa. Jyskillä on varmasti työharjottelijoita jatkuvasti ja joka putiiikissa. Tämä kaveri on sen verran köyhä ettei ole varaa edes hankkia ajokorttia :( Uskon että ne jotka eivät pääse palkkahommiin nopeasti niin todennäköisesti pysyvät köyhinä kuolemaansa saakka. Raaka totuus.

  VastaaPoista
 6. Jos tekee työtä, ei ole työtön. Tuolloin on maksettava palkkaa. Kaikki työ voidaan nimetä yleishyödylliseksi.

  VastaaPoista
 7. Viesti X.X tänne : Hmmm.. Yhet loparit otin muutama vuosi sitten - ei tullu karenssia vaikka samainen työnantaja uhkaili etten tule saamaan ikinä mistään töitä jos se hänestä on kiinni. Oli työnantaja niin kusipää että ilmoitin työsuojelupiiriin ja talletin sen tekstarit mitä se lähetteli ja mihin aikaan. Päiväraha hakemus meni kierrokselle työvoimatoimikuntaan faktat mukana - päätös oli, ei karenssia. Ei se eukko vissiin tajunnu ettei sen v****ilu ja uhkailu jää seurauksitta... sille ei mee enää kukaan töihin paitsi muualta tulleet - hetkeksi. Kukaan ei saa enää karenssiakaan jos siltä ottaa loparit, että sikäli minun taistelu kannatti.

  VastaaPoista
 8. Mielisairaalan jälkeen olin 3v kuntouttavassa työtoiminnassa, joista viimeiset puoli vuotta työharjoittelussa. Sain siis tukien päälle jonkinlaisen päivärahan. Mielestäni tuo oli minulle hyödyllinen ajanjakso. Sain pään kasaan ja työkokemustakin. Opiskelen tällä hetkellä ja en olisi päässyt sinne kouluun jos minulla ei olisi kertynyt tuolta aikaa sitä työkokemusta. Työharjoittelupaikassa minulle sanottiin suoraan, että he hyväksikäyttävät harjoittelijoita ja jopa tarvitsevat niitä että firma kannattaisi. Sain harjoittelupaikasta kiitoksena kuitenkin hyvät bonukset, joita heidän ei olisi välttämättä tarvinut antaa, eikä kaikki harjoittelijat saaneetkaan.

  VastaaPoista
 9. Aktivointisuunnitelma on kaiken pahan alku ja juuri:
  https://www.youtube.com/watch?v=IPmOH_XuFWI&feature=g-upl

  VastaaPoista
 10. Olen aloittanut nytten tukityöpaikassa. Olen kaksi päivää kuorinut sipulia niin että kaikki vaatteet haisee ja hiukset. Koko ajan kytätään olan takana onko oikeen kokoisia palasia. Työväline eli veitsi on ihan käyttökelvoton. Ranne on ihan kipeänä. Minut vaan työnnettiin tähän kun en osannut kieltäytyä siinä pelossa että jään rahattomaksi. Totta tosiaan tunnen olevani orja jonka selkärangasta revitään työt halvalla. Koko ajan olen nähnyt uusia haastateltavia jotka ovat tulossa minun tilalleni!? Onhan minulla 1,5kk koeaikakin joka on puolet siitä mihin asti työsopimus on (3kk). Tämä on hengisesti raskasta. Olen ihan kuitti!

  VastaaPoista

 11. Sulje
  mua pidetiint TE toimiston virkavirheen takia karenssissa 3 vuotta virhe ilmeni vasta sitten kun menin uuteen työvoimapoliitiseen toimenpiteeseen olin 3 vuotta pois työelämästä yhden perhetragedian takia niin 3 vuoden aikana se TE- toimisto loppetti kaikki toimenpiteet kun en saanut työkkäreitä VAAN SOSSUN toimeentulotukee NYKY HETKI 2014 mitä TE- Keskus on saanut aikaan 3kuukaudessa Kun on ollut niiden työnhakija ja oikeus työttömyys turvaan karenssi 2 kuukautta osoitus uravalmenuskursille kun KOLME kuukautta sitten loppui 15 kuukautta kestänyt kuntoutava työtoiminta eli johtopäätös kolmeenvuoteen ei tehdä mitään kun oo sossun rahoilla sit kun oikeus työttömyys turvaan NIIN tehdään kaikki mahdoliset konkelot että menetät ne SE KAI KAI ON TARKOITUSKIN en voi muuta johto päätöstä tehdä ja se että sut laitetaa Uravalmenus kurssille 3 kuukautta siitä kun kuntoutavatyötoiminta loppui jonka loppukaneetissa sanotaa että täysin normaaliin työhön tai koulutukseen kykenevä ihminen en näköjään työkärin mielestä vaan tarvitsen vielä ura ohjausta jossa pyörii jopa psykiatri analysoimassa sut .Eli niiden mielestä edeleen täysin kykenemätön oma toimisesti hakeen työtä ja ilmeisesti 5 päivää yritetään muutaa 5 vuodeks erinlaisten työvoimapolittisten toimenpiteiden kautta joihin pakotetaan karennsin uhalle upee maa tää suomi kertaakaan 12 vuoden aikana mulle ei oo tarjottu työtä kertaakaan sieltä päin silloin kun oon ollut työttömänä erinlaisia huhaa kursseja sitäkin tarmokaamin ja kun sut on katekoroitu luokaan kolme siis työvoimatoimiston asiakaat on nykyään jaoteltu kolmeen eri ryhmään ja kolmonen on vaikeesti työlistetävät niin ei kyllä tarvi odotaa että työkkäri tässä elämässä mitään oikeaa työtä tarjoaiskaan ainut mahis oma aloteisuus joka sekin tapetaan ja keskeytetään sillä et sut pakotetaan tarkailun alaiseen syyniin näillä uravalmenuskurseille joilla työn haku tehdään niin järjetömäks toiminaks että ei tie kuka enään on kun ne 10 työkkärin tätiä 1 psykologi 1psykiatri kertoo sun puolesta kuka sä oot ja mitä seuravaksi teet et ainakaan sitä mitä itse haluaisit SORI MUN PITÄS VIEL OPETELLA KIRJOITAMAAN

  VastaaPoista
 12. Olin joskus työssä paikassa jonka itse hommmasin. Sain sieltä 1500 euroo palkkaa ja sitten työkkäri kekkasi että minun pitää erota työstä ja mennä työkokeiluun työkkärin pas.ka pajalle. Sanoivat heti että karenssi tulee jos en eroa ja mene.

  En eronnut vaan tein työn sopimuksen loppuun joka kesti vielä 3 kk. Kun jäin työttömäksi niin sain karenssin heti. Syy oli että olin kieltäytynyt töistä. Siksi en suostu enään mihinkään työkokeiluun mitä työkkäri haluaa. Ne ovat yrittäneet mua monesti vaikka mihin pajalle ja karenssia tulee aina kun en tottele. Eipä haittaa. teen pimeitä hommia välillä ja saan niistä jonkun verran rahaa.

  VastaaPoista
 13. ISS irtisanoo työsopimuksen tuot.taloudel.syidentakia ,seraavaksi tulee paperin kanssa jossa tarjotaan vuokratyösopimusta(töitä on milloin ja missä sattuu,tunti siellä viikko täällä)tuskin kertyy etuisuuksia.Pam:n toimitsija sanoi tämän olevan yleinen käytäntö ja jopa lain mukainen..No siinäpä illat ja päivät istuskelet Onneks tulee vaalit

  VastaaPoista
 14. No eihän sitä palkattomiin töihin tarvitse mennä kun hakee lääkäriltä psygologilta sairaslomaa. Sanoo että on niin väsynyt ja masentunut kun pakotetaan palkattomiin töihin ja kuitenkin pitäis elää.

  VastaaPoista
 15. Olin Tampereen työvalmennussäätiö Sykkeen pajalla kuntouttavassa työtoiminnassa 8 kuukautta, josta viimeisen kuukauden enimmäkseen sairaslomalla. Pajan hommiin kuului tietokoneiden korjausta, päivitystä, rakentelua ja help desk. Aluksi pidin hommasta mutta hyvin pian toinen orjatyöntekijä alkoi kiusaamaan ja jouduin hakemaan välillä sairaslomaa. Kun lopulta uskalsin kertoa työvalmentajalle ja yksilövalmentajalle, alkoi ahdistaa vaan enemmän, koska tyyppi sai jatkaa kuun loppuun. Hän ei myöskään suostunut vaihtamaan käyntipäiviään että saisin olla rauhassa. Jouduin itse vaihtamaan omat käyntipäiväni (3 kertaa viikossa), niin että olimme vain kerran viikossa samana päivänä pajalla. Mulle jopa ehdotettiin toiselle pajalle siirtymistä loppukuuksi! Jossain vaiheessa tuli enemmän ja enemmän tekemistä ja vastuuta, kun alettiin ylläpitää toisen kyykytyspuljun Silta-valmennuksen koneita. Asiakkaat olivat enimmäkseen Sykkeen ja Silta-valmennuksen palkattuja työntekijöitä joilta ei saanut kiitoksen sanaa työstä, osa ei vaivautunut edes tervehtimään! Hyvää palautetta ei saanut, mutta jos joku teki virheen niin siitä sai kyllä kuulla työvalmentajalta ja kauan. Vaikutus oli jotain ihan muuta kuin kuntouttava: masennuin entistä enemmän, itkin jo aamulla kun heräsin, en jaksanut keskittyä työhön, motivaatiota ei ollut tippaakaan ja koko ajan tuijotin kelloa koska pääsen kotiin. Itsetunto kärsi ja meni helvetinmoista takapakkia. Aivan paskaa touhua, ensimmäinen ja viimeinen kerta kun suostun tuollaiseen nöyryyttävään pakkotyöhön! P.S. Kaiken huippuna kerran viikossa oli ns. "virkistyspäivä" johon oli pakko osallistua. Yleensä en tehnyt mitään ja ani harva muukaan teki. Useimmiten mentiin jollekin hikiselle urheiluhallille jossa vain istuttiin kun ei me aikuiset ihmiset haluttu että meidän pakotetaan kuin lapset pelaamaan jotakin. Eiköhän se liikunnan ilo löydy itsestään jos on löytyäkseen, multa toi touhu tappoi sen lopunkin! - Damage

  VastaaPoista
 16. Orjatöistä seuraavassa:

  Olkaa tarkkoja, kun laaditaan työnhaku/aktivointisuunnitelmaa. Muistakaa, että lain mukaan suunnitelma on tehtävä yhteistyössä. Työkkärin/typin virkailija ei voi sitä yksipuolisesti laatia. Sellaista suunnitelmaa ei tarvitse hyväksyä, vaan siihen voi vaatia tehtäväksi haluamiaan muutoksia. Tuossa asiaa koskeva lainsäännös:

  Työnhakusuunnitelman laatiminen

  Työnhakusuunnitelman laatii työvoimatoimisto YHDESSÄ työttömän työnhakijan kanssa.

  Vastaava säännös on olemassa aktivointisuunnitelmasta.

  Suunnitelmat eivät ole pätevät, ennen kuin niissä on kaikkien osapuolien allekirjoitukset. Työvoimavirkailijan laatima tuloste ilman allekirjoituksia ei täytä lain vaatimuksia.

  Orjatöihin voidaan velvoittaa lain mukaan vain, jos siitä on maininta työnhaku/aktivointisuunnitelmassa. Siksi on äärimmäisen tärkeää syventyä tarkkaan ennen allekirjoittamista, mitä suunnitelma sisältää.

  Aiheesta tuolla:
  http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=121&conference=450000000...

  Jos olet päivärahan saaja, niin sinulla on siitä riippumatta, mitä työnhakusuunnitelmassa lukee, kerran oikeus kieltäytyä orjatöistä.

  Tuota juttua tuskin työkkäreissä kovinkaan hyvin tunnetaan. Mutta tuossa on lainsäännös:

  Työnhakusuunnitelmasta, työllistymisohjelmasta tai työvoimapoliittisesta toimenpiteestä kieltäytyminen (23.6.2005/459)

  Työnhakijalla, joka kieltäytyy osallistumasta työnhakusuunnitelman laatimiseen tai kieltäytyy julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain 5 a luvun 6 §:n 2 momentissa tarkoitetusta työllistymisohjelman tarkistamisesta, ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta kieltäytymisestä lukien. (23.6.2005/459)

  Työnhakijalla, joka ilman 4 momentissa tarkoitettua tai siihen rinnastettavaa pätevää syytä kieltäytyy työvoimatoimiston tarjoamasta työnhakusuunnitelmaan tai työllistymisohjelmaan sisältyvästä työkokeilusta, työelämävalmennuksesta taikka muusta niihin rinnastettavasta kohtuulliseksi katsottavasta työllistymistä edistävästä toimenpiteestä, ei ole oikeutta työttömyysetuuteen 60 päivän ajalta kieltäytymisestä lukien. (23.6.2005/459)

  Mitä 2 momentissa säädetään, sovelletaan TYÖTTÖMYYSPÄIVÄRAHAN saajaan VAIN, JOS KIELTÄYTYMINEN ON TOISTUVAA.

  Tuo 2 momentti tarkoittaa muuten toista kappaletta.

  Pykälä löytyy työttömyysturvalain 1 luvusta ja se on 18 §. Itse laki löytyy tuolta: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2002/20021290

  VastaaPoista
 17. TE-toimiston laittomuuksista
  http://keskustelu.suomi24.fi/node/9302653

  VastaaPoista
 18. Kunhan vaan muistaa että elämässä voittaa se joka kerkeää keräämään tämän ainutlaatuisen uniikin mutta surkean lyhyen elämänsä aikana eniten rojua ja muuta maallista mammonaa.

  Todelliset voittajat ovat ne kaikkein härskeimmät ja ahneimmat rohmut jotka onnistuvat siirtämään kusipäisyytensä ja esimerkillisen ahneutensa seuraaville sukupolville.

  VastaaPoista
 19. JÄIN TYÖTTÖMÄKSI VUOSI SITTEN. HETI KESÄKUUSSA MÄÄRÄTTIIN CIMSON-NIMISEN YRITYKSEN 5 PÄIVÄN KURSSILLE. KURSSI OLI PELKKÄÄ ITSESTÄÄNSELVYYKSIEN MÄLVÄÄMISTÄ JA KERTOMISTA ITSESTÄ MUILLE. MITÄÄN HYÖTYÄ TÄSTÄ EI OLLUT. KURSSIN PÄÄTYTTYÄ OLI HENKILÖKOHTAINEN OHJAUS JOSSA KOULUTTAJA ITSEKIN IHMETTELI MITÄ TEIN KURSSILLA. SIINÄ SITTEN YHDESSÄ IHMETELTIIN. NO KESÄ MENI JA KURSSISTA TULI TODISTUSKIN JA PIAN UUSI KIRJE PIRKANMAAN TE-KESKUKSESTA JA MÄÄRÄYS UUDELLEEN TÄSMÄLLEEN SAMALLE KURSSILLE. TÄMÄ JÄLKIMMÄINEN MÄÄRÄYS OSOITTAUTUI VIRHEEKSI MUTTA VIIKKO MENI SEN SELVITTÄMISEEN.

  ENNEN PÄÄSIÄISTÄ TULI TYÖHÖNOSOITUS TYÖVOIMASTA. TÄMÄ ON SINÄNSÄ POSITIIVINEN ASIA MUTTA TYÖNANTAJA OLI MINULLE 2004 ANTANUT POTKUT KOEAIKANA JOTEN SOITIN TYÖVOIMAAN ETTÄ TODENNÄKÖISESTI MINUA EI VALITA TEHTÄVÄÄN NIIN KANNATTAAKO HAKEA.YRITYS ON TOSIN ERI KUN MINKÄ PALVELUKSESSA OLIN. TYÖVOIMASSA VASTASI ILMEISESTI VENÄLÄINEN HENKILÖ JOKA SANOI ETTÄ ON OTETTAVA YHTEYTTÄ TYÖNANTAJAAN. MIELEEN TULIETTÄ TÄSSÄ JUTTELEN VENÄLÄISEN HUORAN KANSSA VIIHDELINJOILLA.
  TYÖVOIMAN NUMEROHAN ON KALLIS YRITYSNUMERO.

  VastaaPoista
 20. Tiedoksi : Long Play kerää aineistoa juttuun kuntouttavasta työtoiminnasta
  Laitan tämmöisen tännekkin tiedoksi jos joku ei ole facebookissa.
  Long Play -julkaisu tekee pitkää juttua kuntouttavasta työtoiminnasta.
  Tällä hetkellä keräämme ihmisten kokemuksia ja kertomuksia aiheesta. Jos sinulla tai läheiselläsi on tarina kerrottavana tai asiasta muuten sanottavaa, ota yhteyttä osoitteeseen reetta.nousiainen@gmail.com. Kaikki yhteydenotot käsitellään täysin luottamuksella, eikä mitään julkaista kysymättä.
  Long Play on tutkivaan journalismiin keskittyvä verkkojulkaisu, joka tekee pitkiä ja hyvin taustoitettuja juttuja yhteiskunnallisesti tärkeistä aiheista.
  Kiitos jo etukäteen!
  Ystävällisin terveisin, toimittaja Reetta Nousiainen

  VastaaPoista